Brunarice: smreka v primerjavi z drugimi vrstami lesa 

Brunarice iz smreke predstavljajo v naših krajih najpogostejšo izbiro, saj gre za izjemno trpežno vrsto lesa, zelo primerno prav za gradnjo lesene hiše. Ugodno in udobno bivanje lahko seveda omogočajo tudi brunarice, izdelane iz drugih tipov lesa, vendar pa je pomembno, da se pred dokončno odločitvijo posvetujete s strokovnjakom. Smiselnost izbire je odvisna predvsem od okolja, kjer bo stala vaša nova lesena hiša, vsak les pa zahteva nekoliko drugačen pristop. Od vrste lesa pa je ne nazadnje odvisna tudi izolacija brunarice po meri.

 

Prednosti brunarice iz smreke

Dejstvo, da imajo brunarice iz smreke na območju Slovenije v večini primerov vendarle pogosto prednost pred izdelavo brunaric iz drugega lesa, je močno povezano s tem, da gre za avtohtono vrsto lesa. Se sprašujete, zakaj je to sploh pomembno pri gradnji brunarice? Smreka je prilagojena na podnebje, ki mu bo izpostavljena tudi sama brunarica po meri, zato bo les zlahka ohranil svoje prvotne lastnosti, ne da bi potencialno neugodne razmere škodovale njegovemu videzu ali funkcionalnosti. Brunarice iz smreke so zračne, zato omogočajo prijetno in zdravo bivanje, ki zagotavlja ponovno vzpostavitev dandanes pogosto zanemarjenega stika z naravo. Postavitev bivalne brunarice namesto klasičnega zidanega objekta je tako tudi ekološka izbira. Pomembna prednost brunarice iz smreke pa je tudi njena ugodna cena v primerjavi z uporabo bolj eksotičnih vrst lesa.

 

Brunarice iz slovenske smreke

Toplotna in zvočna izolacija brunarice

Izjemno pomemben del postavitve bivalne brunarice, za občasno ali stalno bivanje, je nedvomno ustrezna izolacija brunarice, ki ni le toplotna, ampak tudi zvočna izolacija, kar je še posebej pomembno v primerih, ko načrtujete postavitev brunarice v nekoliko bolj hrupnem okolju. Kot je bilo že omenjeno, je način izolacije brunarice v veliki meri povezan z izbiro vrste lesa. Kljub temu da les velja za enega najboljših naravnih izolatorjev, je v večini primerov potrebna tudi dodatna izolacija, ki bo poskrbela za še manjše izgube energije, zato je kakovostna izolacija brunarice tudi dolgoročna investicija. V podjetju LogHOUSE vam ponujamo svetovanje glede najustreznejšega tipa brunarice glede na vaše konkretne želje in potrebe, za vas pa izvedemo tudi samo izgradnjo brunarice po meri, ki zajema tudi ustrezno izolacijo. Bogate izkušnje nam omogočajo profesionalno izvedbo projekta, pri čemer se držimo dogovorjenih rokov in zastavljenih ciljev.