Lesena gradnja – hiše iz lesa in zdravo bivanje

Podjetje LogHouse d.o.o. nadaljuje s tradicijo gradnje hiše iz lesa – v našem prodajnem programu so čudovite lesene hiše iz masivnega lesa, brunarice, bungalovi in lesene vrtne hiške. Lesena hiša je eno najbolj zdravih okolij za za bivanje, saj je les material, ki ga odlikujejo številne prednosti. Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Kot gradbeni material je trden, zanesljiv in ekološki, pa tudi ekonomičen. Prav tako je ekološka in ekonomična lesena gradnja, ki je poleg tega lahko tudi zelo inovativna.

 

Vendar pa samo poznavanje lastnosti lesa še ne zadošča za to, da bi bila lesena gradnja hiše dejansko pravilna. Les je treba obdelati tako, da pridejo do izraza njegove dobre lastnosti, slabosti pa se minimizirajo. Dobro je tudi vedeti, kako se les obnaša v vgrajenem stanju, kaj lahko od njega pričakujemo in česa ne. Pri tem pa so vam lahko v pomoč naše dolgoletne izkušnje.

 

Lesena gradnja po vaših željah in naših strokovnih nasvetih

Kako bo potekala gradnja hiše, je odvisno zlasti od vaših želja, pri tem pa smo vam vselej na voljo s strokovnimi nasveti. Možna je tudi izdelava lesenih hiš po fazah, pri čemer se lahko sami odločite za fazo konstrukcije ali za fazo standard. Za tiste, ki bi se radi kar najhitreje vselili, pa je na voljo lesena hiša na ključ.

 

Dodaten argument za odločitev o gradnji hiše iz lesa predstavlja dejstvo, da je gradnja kratka, hiša pa vseljiva v približno petih mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja. Lesena hiša preživi več generacij. Njena minimalna življenjska doba ob rednem vzdrževanju znaša več kot 100 let.

 

Hiše iz lesa z notranjo ali zunanjo izolacijo

Hiša iz lesa ima lahko notranjo ali zunanjo izolacijo. Montažna gradnja hiše iz lesa, v kateri želimo notranjo izolacijo, poteka tako, da so bruna kot osnovni konstrukcijski element obenem tudi zunanji fasadni sloj hiše. Bruna, ki hiši dajejo domač in topel videz, so na vogalih vezana s klasično, tradicionalno križno vezjo. Zunanje stene so na notranji strani dodatno toplotno izolirane.

 

Lesena gradnja hiše z zunanjo izolacijo pa pusti bruna vidna v večjem delu notranjosti, kar daje prostoru domačnost in toplino. V tem primeru so zunanje stene izolirane na zunanji strani. Zunanjost je izdelana kot lesena fasada ali pa se fasada zaključi s klasičnim ometom.