Lesene hiše: ugodno in ekološko bivanje, ki postaja vse bolj priljubljeno

 

Lesene hiše – ugodno bivanje v najrazličnejših pomenih … Postavitev lesene brunarice je odločitev, ki je zagotovo ne boste obžalovali.

 

Ekološke lesene hiše – bivanje, uglašeno z naravo

Ugodne lesene hišeBivanje v leseni hiši je ugodno za zdravje in počutje, ne glede na konkretno vrsto lesa, izbranega za izdelavo brunarice (smreka v naših krajih sicer še vedno močno prednjači). Les je namreč izredno zračen material, zato se v objektih, narejenih iz lesa, vseskozi ohranja zdrava stopnja vlage v prostoru. Izdelava brunarice pa je tudi z okoljskega vidika izjemno ugodna rešitev. Ekološke lesene hiše vsekakor predstavljajo pozitiven premik v smeri zaščite okolja, ki ga je mogoče zaznati že med samim postopkom postavitve lesene brunarice. Gradnja namreč predstavlja bistveno manjšo obremenitev za okolje v primerjavi s klasičnimi postopki oziroma z gradnjo zidanih objektov, gradbišče pa je tudi precej manj hrupno. Pri ekoloških lesenih hišah je pomembno, da posegamo predvsem po domačih, avtohtonih vrstah lesa, če je to le mogoče. Zagotovo ena najpomembnejših prednosti odločitve za tovrstni način bivanja je vzpostavitev povezave z naravo in s tradicijo oziroma z življenjem prednikov, kar omogoča izkušnjo prvobitnega stika z naravo tudi v bolj urbanih okoljih, saj je mogoče brunarice postaviti praktično kjer koli.

 

Gradnja lesene hiše ugodna rešitev tudi za vašo denarnico

Vse prej kot zanemarljivi pa so tudi finančni razlogi za gradnjo lesene hiše. Ugodno bivanje tako pomeni tudi precej nižje stroške. Les ustvari občutek toplote v prostoru, obenem pa gre za izjemno dober izolacijski material, katerega naravna sposobnost izolacije prostorov se še poveča z ustrezno obdelavo in zaščito. Ekološke lesene hiše so tako prijetne za bivanje v vseh letnih časih; v toplejših mesecih bo les zadržal vročino, v zimskem času pa hladnejši zrak, kar vam bo omogočilo prihranek električne energije. Ugodno leseno hišo po vaših željah vam v izjemno kratkem času izdelamo v podjetju LogHOUSE. Naše poglobljeno znanje o alternativnih, bolj zdravih možnostih bivanja, ki se prepletajo z dolgoletno tradicijo gradnje lesenih hiš, so zagotovilo za kakovostno izvedbo del, o čemer pričajo tudi naše številne zadovoljne stranke, ki so že spoznale, da predstavljajo brunarice ekološko in ekonomično alternativo bivanja. Pridružite se jim tudi sami in spoznajte prednosti bivanja v sozvočju z naravo!