Razlogov za izbiro lesene montažne hiše je več kot dovolj

Naše življenje bistveno zaznamuje tudi okolje, v katerem živimo. Čeprav v hiši preživimo vedno manj časa (ali pa morda ravno zato), je izjemno pomembno, kako zdravo bivalno okolje si ustvarimo. Ob vsem stresu in natrpanem dnevnem urniku je ravno naše domovanje ali pa hišica, ki jo obiščemo ob koncu tedna, kraj, kjer se sprostimo in zadihamo s polnimi pljuči. Lesene montažne hiše so s tega stališča nedvomno veliko boljše kot klasične opečnate ali betonske zgradbe. Tudi cena lesene montažne hiše je ugodna, še posebno če upoštevamo, da montažna gradnja temelji na uporabi lesa, ki je naraven material, ki je ekološko neoporečen in ponuja bistveno višjo kakovost bivanja.

 

Prednosti lesenih montažnih hiš za uporabnike

Temelje prednosti, ki jih ponujajo montažne lesene hiše LogHouse, izhajajo iz materiala, ki ga uporabljamo zanje. Les je namreč naraven material, ki diha in s tem omogoča vzdrževanje idealne bivalne klime. Obenem je varen in trden gradbeni material, saj odlično kljubuje potresom in prenese bistveno večje požarne obremenitve kot jeklo in beton. Pomembni sta tudi njegova visoka zvočna in toplotna izolativnost – zunanji hrup vas ne bo motil, obenem pa je v hiši poleti hladno, pozimi pa prijetno toplo. Ne smemo pa pozabiti tudi na to, da je les izjemno prilagodljiv gradbeni material, kar pomeni, da se lahko montažna gradnja prilagaja vašim željam. In še en pomemben podatek: cena lesene montažne hiše je zelo ugodna.

 

Montažna gradnja okolju prijazne lesene montažne hiše

Kakšne so prednosti lesene zgradbe za njenega lastnika oziroma uporabnika, smo že pojasnili. A izjemno pomembno je tudi, kakšne so prednosti lesenih montažnih hiš za naše okolje. Ker v največji možni meri uporabljamo naravne materiale, lahko rečemo, da so takšne zgradbe do okolja prijazne. Les je obnovljiv vir, zato ni nevarnosti, da bi z uporabo škodili okolju. Obenem se držimo načela, da les izhaja iz slovenskih rastišč, kar pomeni dvoje: material je trpežen in prilagojen na okolje, v katerem je zraslo drevo, obenem pa ne prepotuje na tisoče kilometrov, kar spet pomeni, da smo storili pomemben korak k razbremenitvi okolja. Cena montažne hiše iz lesa, ki jo plača okolje, je s tem bistveno nižja in to nikakor ni zanemarljivo.