Varčne nizkoenergijske hiše

Tako v svetu kot pri nas postaja vedno bolj jasno, da je zahteva po zmanjšanju porabe energije utemeljena – ne le zaradi nižjih stroškov za uporabnika, temveč tudi zaradi skrbi za okolje. Varčne oziroma nizkoenergetske hiše so odličen primer, kako znižati stroške in hkrati čim manj onesnaževati okolje. V podjetju Loghouse lahko izbirate med različnimi tipskimi varčnimi hišami, če med njimi ne najdete takšne, ki bi vam sedla v srce, pa je lahko vaša energetsko varčna hiša izdelana povsem po vaših načrtih in željah.

 

Prednosti varčne hiše

Nizkoenergetska oziroma energijsko varčna hiša je zgrajena iz takšnih materialov in na tak način, da za vzdrževanje in ogrevanje porabi čim manj energije. Večji del objekta je izdelan iz lesa, ki je naravni material, zato diha, je ekološko neoporečen, obenem pa trden, potresno stabilen, trajen in zanesljiv. V primerjavi z drugimi zgradbami so varčne nizkoenergijske hiše tudi s stališča gradnje bolj varčne, saj je lesena gradnja časovno občutno krajša, površina gradbišča je manjša in bolj urejena kot pri klasični gradnji, poleg tega pa klasična stanovanja ob enakih zunanjih merah nudijo kar 10 % manj bivalne površine. Varčne hiše pa so seveda ekonomične tudi dolgoročno – ker je les odličen toplotni in zvočni izolator, je poraba energije za ogrevanje minimalna. Oglejte si našo ponudbo in nas pokličite! Varčne hiše so hiše prihodnosti.

 

Nizkoenergetska hiša – klasična ali moderna, izbira je vaša

Za lesene varčne hiše pogosto velja napačna predstava, da gre za objekte klasičnih oblik, ki sodijo v neko vaško ali gorsko okolje, medtem ko so v mestih videti nenavadno. A niti najmanj ni tako. Nizkoenergijske varčne hiše so lahko tudi sodobnega videza – omejitev pravzaprav ni. Kombinacija moderne oblike in ekološko neoporečnih materialov je čudovit primer združevanja tradicionalnega in sodobnega – tako po estetski kot po tehnološki plati. Hkrati pa lesene varčne hiše kljub sodobnemu videzu nudijo vse prednosti lesa – posebno prijetno klimo, potresno in požarno varnost, trajnost in prijaznost do okolja.