Preberite tudi:

Brunarice – varčne lesene hiše v sozvočju z naravo

Brunarice s svojim imenom asociirajo na nekaj zastarelega, celo zgodovinskega. Znano je, da so ljudje pred stoletji živeli v brunaricah, zato ob omembi te besede nekateri postanejo celo malce nostalgični.

Življenje v času brunaric je bilo namreč enostavno in teklo je počasi. Ljudje so jedli zdravo hrano in dihali svež zrak. Naše podjetje glede kvalitete hrane in zraka žal ne more storiti nič, lahko pa vam postavimo brunarico – čudovito leseno hišo, v kateri boste lahko v celoti uživali prednosti življenja, kot so ga pred stoletji.

Seveda so naše lesene brunarice povsem moderne. Kakovost življenja v naših brunaricah in drugih lesenih hišah je ne le enaka, ampak celo boljša kot v drugih modernih zidanih hišah. Pravimo, da je boljša, ker gre za lesene hiše, ki so zgrajene izključno iz naravnega materiala – lesa. Znano je, da na našo kvaliteto bivanja oziroma življenja v veliki meri vplivajo materiali, iz katerih je zgrajeno naše bivališče. In les v tem smislu vpliva vsestransko pozitivno. Tisti, ki mislijo, da je les primeren kvečjemu za vrtno lopo, se še kako motijo, saj gre za zelo moderen način gradnje.

Brunarice za kvaliteto bivanja in nizke obratovalne stroške

Brunarice iz smreke

Brunarice so zelo estetske, saj poosebljajo naravo in imajo svojevrsten  pridih nostalgičnosti. Poleg tega pa so lesene brunarice tudi zelo varčne. Ne le zato, ker je brunarica kot lesena hiša že v svoji naravi izolativna, ampak tudi zato, ker so naše lesene brunarice lahko tudi lesene hiše z notranjo izolacijo. Tako si do minimuma znižate obratovalne stroške vašega domovanja.  

Zaradi kemičnih in mehanskih lastnosti je les izvrsten gradbeni material, poleg tega pa je v Sloveniji tudi široko dostopen. Kot tak je nadvse logična izbira za postavitev hiše, zato pa so ga uporabljali že pred stoletji in ga uporabljamo še danes. Lesene hiše brunarice so trajno prisotne v našem okolju in se še vedno vztrajno gradijo – predvsem kot gorske hiške, vikendi in počitniške hišice.

Les

Les je tudi dober zvočni izolator, zato se v brunaricah lahko umirimo in odmaknemo od divjega sveta. Prostori so zaščiteni pred plesnijo in čisti, saj material uravnava vlažnost. Ne gre pozabiti niti na prijeten vonj, barvo in teksturo lesa, ki tako blagodejno vpliva na vse naše čute.

Dokazani pozitivni učinki na prebivalce lesenih hiš

Različne študije dokazujejo, kako dobro prisotnost lesa vpliva na človeški um in kako prijetne so zato lesene hiše. Prinašajo zdravo bivalno okolje, kjer se človekovo počutje izboljša, srčni utrip pomiri, kakovost spanja je boljša, izboljšana pa je tudi koncentracija. Vse to priča, da gre za zares visoko kakovost življenja. Lesena hiša brunarica je odlična rešitev za rehabilitacijo od mestnega življenja, skrbi in stresa, lahko pa postane tudi naše stalno prebivališče. V njej se bomo počutili varne, mirne in storilnostno stimulirane.

Naše vsakdanje počutje je velik del splošnega zdravja, zato lahko z gotovostjo trdimo, da je v brunarici življenje zdravo.

Odgovornost do okolja

Današnja družba čedalje bolj ceni povezanost z naravo in naravnimi viri, poleg tega pa se tudi čedalje bolj zaveda, kako pomembno je varovanje narave pri vseh človeških projektih. Ozaveščeni prebivalci si želijo domov, ki so ustvarjeni brez prehudih žrtev za okolje, pri čemer so lesene hiše izvrstna odločitev. Ne le, da je lesa v našem okolju dovolj, tudi sama izdelava brunarice in bivanjskih lesenih hiš je zelo prijazna do okolja. Gradnja je hitra in čista, vzdrževanje lesene hiše pa enostavno. Brunarica lahko zaradi velike lesene mase akumulira veliko toplote, kar občutno zniža stroške ogrevanja. Gre torej za varčno hišo, ki ima hkrati tudi dolgo življenjsko dobo.

Brunarica kot lesena hiša

Lesene brunarice so vse bolj popularen način gradnje

Vse več ljudi se odloča za lepe lesene hiše, saj je les brunarice lahko viden z notranje strani ali z zunanje strani in še vedno imate visoko moderno hišo z najvišjo možno kvaliteto bivanja. Poleg tega pa je lesena brunarica visoko estetska in trendovska gradnja, s pomočjo katere boste pri marsikom poželi navdušenje.

Hiša je potresno in požarno varna, primerna za različna okolja. Loghouse je kot podjetje za gradnjo lesenih hiš zavezan k visokim standardom in odgovornosti do slehernega naročnika. Zagotavljamo najboljši les in se držimo napovedanih rokov. Nudimo tudi brunarice na ključ, sicer pa smo prilagodljivi za različne dogovore glede izgradnje.

Ugodno izvedemo tudi obnovo brunarice. Če imate tudi vi načrte na tem področju, čim prej stopite v stik z nami, da začnemo z načrtovanjem. Obljubimo vam odlično leseno brunarico, na katero boste zares ponosni in se boste v njej radi družili.