Brunarice – varčne lesene hiše v sozvočju z naravo

Vsak izmed nas si najbrž želi izboljšati kakovost svojega življenja, predvsem takrat, ko se umaknemo v svojo zasebnost, stran od dela in vsakodnevnih obveznosti. Bivanjsko okolje močno vpliva na naše razpoloženje in splošno počutje, posledično tudi na zdravje, zato se vanj vedno splača vlagati. Brunarice so odlično okolje, v katerem človek lahko sproščeno zadiha, se pomiri in uživa. 

 

Lesena brunarica namreč nudi posebno klimo, ki jo zagotavlja zelo kakovostna gradnja iz naravnih in okolju prijaznih materialov. Takšne brunarice (bivalne ali le za občasno uporabo) omogočajo varno, varčno in ekološko bivanje, kjer koli že služijo svojemu namenu. Cenik za brunarice ni povsem fiksen, saj je vsaka lesena hiša projekt zase, ki zahteva določene prilagoditve. Ravno zato je postavitev bivalne brunarice vedno svojevrsten izziv, ki posledično pomeni zadovoljnega uporabnika, saj ta dobi natanko tisto,  kar si je želel.

 

Izdelava lesene brunarice

 

Izdelava brunaric – naravno, naravno, naravno!

Lesena brunaricaBrunarice so hiše, izdelane iz brun. Lahko služijo kot vikend ali za občasno bivanje, lahko pa so tudi povsem običajni stanovanjski objekti – bivalne brunarice. Tako kot velja za vse hiše podjetja Loghouse, je tudi izdelava brunaric podvržena enemu samemu cilju – varni, varčni in okolju prijazni hiši.

 

Ker so izdelane iz skoraj izključno naravnih materialov, so naše brunarice izjemno prijetne za bivanje, hkrati pa ne onesnažujejo okolja. Poleg tega les odlično zvočno in toplotno izolira, zato so stroški ogrevanja minimalni. In ne pozabimo – takšna lesena brunarica je videti čudovito, kar seveda ni nepomembno.

 

Les ima dobre izolacijske, protipožarne in konstrukcijske lastnosti. Gre za enega najbolj uporabljenih materialov v slovenskem arhitekturnem okolju, tudi same brunarice imajo pri nas zelo dolgo tradicijo. Gradnja oz. postavitev bivalne brunarice je neodvisna od časa in vedno aktualna. Prav zato, ker je tudi les večen. Lesena bivalna brunarica je verjetno najstarejši način gradnje pri nas, a nikakor ne upada.

 

Danes, morda celo bolj kot kadarkoli prej, potrebujemo umik v naravo. Zavetje brunarice je popolnoma drugačna izkušnja od modernega mestnega življenja, vseeno pa je lahko še kako izjemna in izpopolnjujoča.

 

Lesene brunarice – cenik za novi objekt

Cena bivalne brunarice ali takšne za le občasno uporabo nikoli ni fiksna, saj je odvisna od številnih dejavnikov – velikosti, oblike in gradnje, seveda tudi izbrane vrste lesa. Lahko pa z gotovostjo rečemo, da je cena primerljiva z enako kakovostnimi hišami klasične gradnje, predvsem če upoštevamo, da so brunarice varčne hiše, pri katerih boste za ogrevanje porabili izjemno malo denarja.

 

Pri odločitvi za leseno brunarico je pogosto odločilen še en dejavnik: ekološka neoporečnost. Brunarice so namreč do okolja prijazne že z uporabo materialov in zasnovo, poleg tega pa zaradi varčevanja z energijo za ogrevanje veliko pripomorejo k zmanjšanju onesnaževanja okolja. Z izbiro lesene hiše torej naredite veliko za soje zdravje in dobro počutje, ste prijazni do okolja, obenem pa manj denarja porabite za stroške.

 

Loghouse omogoča, da brunarico naročite na ključ ali pa se dogovorite za gradnjo do določene faze. Ustregli bomo vašim željam in se potrudili, da v najhitrejšem času dobite želeni objekt. Lesena brunarica ni nujno le majhna počitniška hišica, lahko gre tudi za zelo prostoren objekt. Meja je le vaša domišljija in pa seveda zastavljeni proračun. Lahko pa vas razveselimo z novico, da brunarico na ključ pri nas dobite že za 40 tisoč evrov.

 

Bivalne brunarice - kombinacija tradicije in modernosti

Bivalna brunaricaRes je, da so lesene brunarice najpogosteje gorske počitniške hiše ali vikend hišice, a to ne pomeni, da v brunarici ni mogoče stalno živeti. Bivalne brunarice so redkost, a povsem dobra alternativa klasičnim hišam. Odlične so za posameznike in družine, ki uživajo v povezanosti z naravo in si želijo bolj pristnega življenja.

 

Če se lahko v brunarici udobno počutimo nekaj dni, bi se lahko tudi vsak dan. Sodobno tehnologija omogoča zares ogromno možnosti, prav tako razni aparati, moderna tehnika ... Vse te stvari se da združiti tudi z leseno konstrukcijo. Tako lahko imate dom, ki je hkrati zelo tradicionalen, celo nostalgičen in ga združite s sodobnimi elementi.

 

Kombinacija je zelo trendovska in zagotavlja zelo visoko kakovost bivanja. Izdelava brunaric je tako kot ostala gradnja skozi desetletja zelo napredovala, zato ni razloga, da v njej ne bi moderno živeli.

 

Lepota lesene brunarice

Brunarice ponujajo prav posebno estetiko. Spominjajo na hiše iz pravljic in nas opominjajo na obdobje, ko je čas tekel počasneje, ko so ljudje dihali svež zrak, jedli domačo hrano ... Ljubka okna, balkoni z rožami in okrašena polkna so nekateri od tipičnih elementov podalpskih brunaric. Masivne brunarice prav tako izražajo trdnost, stabilnost in zanesljivost. Dobro kljubujejo vremenskim razmeram in imajo dolgo življenjsko dobo. Pri tem je zelo pomembna izbira pravega lesa, vključno s pravilno sečnjo, obdelavo in shranjevanjem.