Preberite tudi:

Brunarice: smreka v primerjavi z drugimi vrstami lesa

Brunarice smreka v naših krajih predstavljajo najpogostejšo izbiro, saj gre za izjemno trpežno vrsto lesa, zelo primerno prav za gradnjo lesene hiše. Prav tako so naši gozdovi polni kakovostnega materiala, primernega za postavitev bivalne brunarice, ki je za bivanje prijetna in izjemno pozitivno vpliva na počutje in zdravje stanovalcev.

Brunarice smreka - kakovostna izolacija brunarice

Ugodno in udobno bivanje lahko seveda omogočajo tudi brunarice, izdelane iz drugih tipov lesa, vendar pa je pomembno, da se pred dokončno odločitvijo posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo svetovali najprimernejšo vrsto lesa, glede na okoliščine.

Brunarice iz slovenske smreke

Smiselnost izbire je odvisna predvsem od okolja, kjer bo stala vaša nova lesena hiša, vsak les pa zahteva nekoliko drugačen pristop. Od vrste lesa pa je ne nazadnje odvisna tudi izolacija brunarice po meri, ki jo objektu prilagodimo glede na pogoje, ki jih nudi okolje, kamor bo ta umeščena.

Prednosti brunarice iz smreke

Dejstvo, da imajo brunarice iz smreke, na območju Slovenije, v večini primerov vendarle pogosto prednost pred izdelavo brunaric iz druge vrste lesa, je močno povezano s tem, da gre za avtohtono vrsto lesa. Se sprašujete, zakaj je to sploh pomembno pri gradnji brunarice?

Postavitev bivalne brunarice

Smreka je prilagojena na podnebje, ki mu bo izpostavljena tudi sama brunarica po meri, zato bo les zlahka ohranil svoje prvotne lastnosti, ne da bi potencialno neugodne razmere, škodovale njegovemu videzu ali funkcionalnosti. Brunarice iz smreke so zračne, zato omogočajo prijetno in zdravo bivanje, ki zagotavlja ponovno vzpostavitev, danes pogosto zanemarjenega, stika z naravo.

Postavitev bivalne brunarice namesto klasičnega zidanega objekta je tako tudi ekološka izbira, za katero z veseljem ugotavljamo, da jo ljudje vse pogosteje izberejo za svoj bivanjski prostor. Pomembna prednost brunarice iz smreke, pa je tudi njena ugodna cena v primerjavi z uporabo bolj eksotičnih vrst lesa, kar pa ne pomeni, da je material zato slabši, manj vzdržljiv ali kakorkoli drugače manj kvaliteten.

Zakaj se torej odločiti za postavitev bivalne brunarice smreka? Ne smemo pozabiti omeniti vzdržljivost lesa, ognjevarnost in varnost pred potresi, kar so lastnosti, ki odlikujejo brunarico in ji dajejo prednost pred klasično grajenimi objekti. Les je najbolj odporen material in se v primeru potresa odlično obnese. Zaradi prožnosti, nizke teže in veliki nosilnosti lahko vzdrži zelo močne sunke in tresljaje, kar za zidane hiše težko rečemo. Tudi adaptacija lesene hiše je cenejša, lažja in hitrejša, v primeru, da do poškodb vseeno pride.

Toplotna in zvočna izolacija brunarice

Izjemno pomemben del postavitve bivalne brunarice, za občasno ali stalno bivanje, je nedvomno ustrezna izolacija brunarice, ki ni le toplotna, ampak tudi zvočna izolacija, kar je še posebej pomembno v primerih, ko načrtujete postavitev brunarice v nekoliko bolj hrupnem okolju.

Kot je bilo že omenjeno, je način izolacija brunarice v veliki meri povezan z izbiro vrste lesa. Kljub temu da les velja za enega najboljših naravnih izolatorjev, pa je v večini primerov potrebna tudi dodatna izolacija, ki bo poskrbela za še manjše izgube energije. Kakovostna izolacija brunarice je zagotovo tudi dolgoročna investicija, ki bo veliko pripomogla k varčevanju pri mesečnih stroških, še posebej v časih, ko vsi energenti postajajo vse dražji in dražji.

V podjetju LogHOUSE d. o. o. vam ponujamo svetovanje glede najustreznejšega tipa brunarice glede na vaše konkretne želje in potrebe, za vas pa izvedemo tudi samo izgradnjo brunarice po meri, ki zajema tudi ustrezno izolacijo. Bogate izkušnje nam omogočajo profesionalno izvedbo projekta, pri čemer se držimo dogovorjenih rokov in zastavljenih ciljev.

Če razmišljate o tem, da bi izboljšali kakovost bivanja, da bi svoje otroke vzgajali v zdravem in prijetnem okolju in da bi se povezali z naravo, nas pokličite ali nam pišite. Radi se bomo odzvali in vam svetovali ter vam odgovorili na vsa vprašanja v zvezi s postavitvijo bivalne brunarice.