Bungalovi

Bungalovi so objekti, namenjeni preživljanju prostega časa, ljubiteljem vrtov, sadovnjakov, vinogradov… Bungalovi so pravzaprav izpopolnjene vrtne hišice večjih tlorisnih dimenzij. Osnovni gradbeni material, iz katerega so izdelani bungalovi, je smrekov les. Gabarit bungalova je lahko pritličje ali pa tudi delno izkoriščen podstrešni prostor za počitek.

 

Vsi konstrukcijski elementi bungalovov so bruna pravokotnega preseka 42 x 120 mm, z izolacijo ali brez nje. Pod v bungalovu je lahko lesen ali pa ga izdela kupec po svoji želji. Bungalovi se postavljajo na temeljno ploščo, ki je lahko tudi podkletena, lahko pa so osnova za postavitev tudi točkovni temelji. Po končani gradnji bungalova je potrebno zunanji del objekta najmanj dvakrat prepleskati z zaščitnim premazom za les.


Bungalove delimo v dve skupini, in sicer: bungalovi tip DEF in bungalovi tip A.

 

Bungalovi - tip A

Bungalovi tipa A so izdelani iz smrekovih brun dimenzije 42 x 120 mm, ki so v vogalih spojena s križno vogalno vezjo. Bungalovi imajo izolirano streho in pod. Če nameravate v bungalovu večkrat prespati, priporočamo, da se odločite za bungalov z zunanjo izolacijo. Notranje predelne stene so izvedene iz masivnih brun, ki jih uporabnik lahko dodatno obloži z mavčno-kartonskimi ploščami.


V pritličju so predvideni dnevno bivalni prostori, mansarda pa lahko služi za spanje. Strešna konstrukcija je klasična masivna strešna konstrukcija, ki je lahko prilagojena tudi za težje kritine.


Naše lesene hiške oziroma bungalovi so vrhunske kvalitete, zato so idealni za bivanje tako v poletnih, kot tudi v zimskih dneh. Postavite jih lahko v hribih, ob morju ali preprosto stran od vrveža. Osnovna ponudba zajema tri tipe bungalovov: A-15, A-20 in A-25, največkrat pa so bungalovi izdelani po vaši želji.


Še nekaj fotografij bungalovov tipa A:

 

Bungalov tipa A

 

Bungalovi - tip DEF

Bungalov tipa DEF ima zunanje in notranje stene izdelane iz smrekovih brun debeline 42 mm. Izbirate lahko med devetimi različnimi velikostmi, v izvedbi z enokrilnimi ali dvokrilnimi vrati. Notranjost je razdeljena na dva prostora. Manjšega lahko uporabljate kot kuhinjo, WC ali kot prostor za odlaganje orodja, večji pa je dovolj velik za dnevni prostor ali prostor za počitek. Polovica bungalova je pokrita z vmesnim stropom, ki je predviden za spanje ali za odlaganje najrazličnejših predmetov. Takšen bungalov je primeren predvsem za dnevni oddih ob vrtovih, vinogradih ali ob rekah.


Kot rečeno, imamo v ponudbi 9 tipskih bungalovov, od tlorisne velikosti 3 x 3,5 m do 4 x 4,5 m. Bungalov lahko ima dodan nadstrešek in teraso globine 1,1, 1,5 ali 2,0 m.


Še nekaj fotografij bungalovov tipa DEF:

 

Bungalov tipa DEF