Preberite tudi:

Izdelava brunarice iz okroglih brun | Postavitev lesene brunarice

Izdelava brunarice je bila v preteklosti omejena predvsem na počitniške objekte, danes pa postaja vse bolj priljubljena tudi za stalno bivanje. Nudi namreč dovolj prostora, ustrezno izolacijo in nov način življenja, povezanega z naravo.

Izdelava brunarice

Izdelava brunarice je hitri in natančni proces gradnje očarljive lesene hiše, ki se lahko pohvali z mnogo prednostmi. Naravna lepota in trajnost lesa – obnovljivega gradbenega materiala, je prvo dejstvo o katerem je treba razmisliti. Izbira lesa, je prvi korak, ko gre za postavitev lesene brunarice. Ta mora biti pravilno sušen in dobro obdelan ter dovolj trden, da bo vzdržal težo celotne konstrukcije.

Sama gradnja poteka v več fazah. Najprej se pripravijo temelji, ki morajo biti trdni in stabilni. Delo se nadaljuje z gradnjo nosilne konstrukcije, katero sestavljajo leseni nosilci, stebri in tramovi. Ko je ta faza končana, se postavijo stene z izolacijo, ki je lahko zunanja ali notranja ter gradnja strehe. Stene so lahko izdelane iz masivnih desk, lahko pa jih sestavljajo bruna.

Postavitev lesene brunarice

Pri tem naj omenimo, da je izdelava brunarice iz okroglih brun zelo priljubljena. Na koncu se vgradijo vrata, okna in talne obloge. Gradnja je odvisna od tega, katero fazo izbere stranka, saj lahko objekt izdelamo na ključ in pripravljen za vselitev.

Postavitev lesene brunarice prinaša številne prednosti

Postavitev lesene brunarice je smiselna rešitev za vse tiste, ki iščete načine za bolj zdravo in okolju prijazno bivanje. Les namreč spada med najbolj ekološke gradbene materiale, njegova obdelava ne obremenjuje okolja in mogoče ga je obnoviti. Zaradi zračnosti so takšne hiše izjemno prijetne za bivanje, še posebej primerne pa so za vse tiste, ki jih mučijo bolezni dihal, alergije…

Brunarice iz okroglih brun

Izdelava brunarice je poleg tega precej hitrejša v primerjavi z zidanimi hišami, obenem pa je to tudi rešitev, ki je cenovno ugodna; lesene hiše so sicer primerljive z zidanimi, kar se tiče samih stroškov gradnje, vendar pa v večini primerov zmanjšajo porabo energije. So namreč izjemno energijsko varčne, zato so na dolgi rok vsekakor cenejša izbira.

Bivanje v njih, je zaradi temperature, ki jo les vzdržuje v notranjosti, prijetno tako poleti, kot v zimskem času. Zaradi naravnih lastnosti lesa, je tudi vlažnost optimalna, kakovost zraka pa je neprimerljiva z zrakom v klasično grajenih hišah.

Omenimo naj tudi izjemno potresno varnost, saj je lesena konstrukcija fleksibilna in se odziva na tresenje tal, s tem pa preprečuje mehanske poškodbe materiala.

Izbirate lahko med različnimi vrstami lesa (smreka, macesen, bor..), od vaših preferenc pa je odvisen tudi slog. Že omenjene brunarice iz okroglih brun, pričarajo vtis skandinavskega okolja, pri gradnji pa se vedno upoštevajo tudi specifične želje stranke, kar pomeni, da bo končni izdelek povsem unikaten. Ščepec lastne domišljije je navsezadnje tisto, kar hišo spremeni v dom.

Postavitev lesene brunarice iz okroglih brun do predhodno dogovorjene faze

Lesena hiša je zelo privlačna in ima svoj edinstven stil, ki ga ni mogoče primerjati z nobeno drugo. Precej možnosti izbire imate tudi glede obsega postavitve brunarice iz okroglih brun, ki vam jo lahko prilagodimo po vašem okusu, v kateremkoli slogu in v katerikoli velikosti.

V podjetju LogHOUSE d. o. o., kjer smo specializirani prav za izdelavo brunaric oziroma lesenih hiš poljubnih namembnosti, vam nudimo postavitev do različnih stopenj. Najosnovnejša je t. i. faza konstrukcije, ki zajema sámo postavitev objekta, skupaj z vgradnjo oken in vhodnih vrat, ne vključuje pa izolacije, ki jo izvedemo v okviru t. i. faze standard. Obseg gradnje, ki jo izvedemo za vas, je tako v celoti stvar dogovora, prilagojen vašim morebitnim željam glede samostojnega zaključka gradbenih del.

Vsem tistim, ki želite brunarico, pripravljeno na vselitev, pa ponujamo tudi možnost postavitve lesene brunarice na ključ, po ugodni ceni. Prav tako vam nudimo ugodne plačilne pogoje, ki so strankam prijazni in dostopni. Povprečen čas izgradnje tovrstne brunarice je pol leta, vsekakor pa gre za optimalno rešitev tudi z vidika vašega časa, saj skrb za kakovostno in pravočasno izvedbo del v celoti prevzamemo mi.

Priporočamo vam, da se sprehodite po naši spletni strani in si ogledate galerijo fotografij, kjer boste zagotovo dobili ideje in zamisli, kako naj bi izgledal vaš dom. Za vsa vprašanja nas pokličite, radi si bomo vzeli čas in vam odgovorili.