Lesene hiše

Lesena hiša OPTIMAL

Lesena hiša OPTIMAL

Lesena hiša oz. brunarica  OPTIMAL je posebej zasnovana za družino. Ima vse, kar potrebujete za udobno življenje. Hišo odlikujejo velik zračen in svetel bivalni prostor, od koder se pogledi odpirajo na vrt, v mansardi pa kar tri prostorne spalnice.

 

Lesene hiše POMLAD

Lesene hiše POMLAD

Lesene hiše POMLAD odlikujeta sodobna arhitektura in visoko kakovosten masiven les. Zasnovane so tako, da lahko velikost modularno prilagajamo željam kupcev, njihova izvedba pa je možna v vseh nizkoenergijskih razredih.

 

Lesene hiše KLASIK

Lesene hiše KLASIK

Prepričani smo, da bi moral imeti vsak možnost živeti v naravi in zdravju prijaznem domu. Lesene hiše KLASIK vam nudijo prav to. Fleksibilni sistemi nam omogočajo, da izvedbo hiše v celoti prilagodimo vašim željam in načrtom.

 

Lesene hiše VIKEND

Lesene hiše VIKEND

Lesene hiše VIKEND so prvotno namenjene preživljanju prostega časa v sožitju z naravo. Ker vam brunarico izdelamo v skladu z vašimi željami, je lesena hiša iz visoko kakovostnega lesa lahko namenjena tudi stalnemu bivanju.

 

 

Vaša lesena hiša je lahko tudi drugačna. Vašim željam lahko prilagodimo katerega od teh že obstoječih načrtov ali pa izdelamo hišo s popolnoma novo arhitekturno zasnovo, tako da je prilagojena tudi krajinskim arhitekturnim značilnostim in zahtevam urbanistov. Izdelamo vam lahko tudi hišo ˝po meri˝.

 

Osnovni sestavni material vseh naših izdelkov je les. Ta čudovita stvaritev narave že stoletja omogoča izdelavo kvalitetnih končnih izdelkov. Našo zavezanost uporabi tega naravnega materiala podpirajo številne ugotovitve – gradnja z lesom ima namreč številne pozitivne učinke.

 

Moderna lesena hiša ali brunarica izpolnjuje zlasti zahteve po inovativni, ekološki in ekonomični gradnji. Les je namreč sekan na izbranih rastiščih, rezan po predpisanem izboru. Sušenje poteka po postopku predhodnega naravnega sušenja in osušitve v sušilnih komorah. Ker je les živ, ne deluje le v času rasti, ampak tudi pri uporabi v nadaljnji predelavi in v končnih izdelkih.


Les je odličen toplotni in zvočni izolator, zato so gradbeno-fizikalne lastnosti lesa zagotovo na prvem mestu med prednostmi, ki jih ponujajo leseni objekti. Tako je npr. poraba energije pri ogrevanju prostorov bistveno manjša. Poleg tega pa je njegova prednost tudi v dihanju, ki omogoča vpijanje in oddajanje vlage.


Samo poznavanje lastnosti lesa še ne zadošča, da je lesena gradnja pravilna. Dobro je vedeti, kako se les obnaša v vgrajenem stanju, kaj lahko od njega pričakujemo in česa ne. Les je treba obdelati tako, da pridejo do veljave njegove dobre lastnosti, slabosti pa se minimizirajo. In pri tem pomembno vrednost predstavljajo naše dolgoletne izkušnje. Zaradi njih nam lahko zaupate.


Posebno pozornost si zasluži tudi požarna varnost. Les je res gorljiv in še vedno prevladuje domneva, da je lesena hiša izpostavljena večji požarni nevarnosti kot klasično zidana stanovanjska hiša. Vendar les prevzema večje požarne obremenitve v primerjavi z ostalimi materiali in pozneje popusti. Pri gorenju se na površini lesa ustvarja zoglenela plast, ki je kot neke vrste samozaščita.

 

Dodatni razlogi za nakup moderne lesene hiše

Leseni objekti imajo tudi visoko stopnjo potresne varnosti. Teža lesene brunarice je približno 4-krat manjša od teže klasično zidane hiše, zato je tudi horizontalna potresna sila na objekt manjša. Lesena hiša se bolj elastično odzove na tresenje tal, kar preprečuje mehanske poškodbe lesa.


Pri gradnji moderne lesene hiše se večinoma uporabljajo naravni ekološko neoporečni materiali. Vpliv naravnih materialov na bivalno ugodje v hiši je blagodejen.


Dodaten argument za odločitev o gradnji lesene hiše predstavlja kratek čas gradnje in možnost vselitve v približno petih mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja. Moderna lesena hiša preživi več generacij. Njena minimalna življenjska doba znaša ob rednem vzdrževanju  več kot 100 let. V naši ponudbi so tudi lesene mobilne hišice.