Preberite tudi:

Nizkoenergijske montažne hiše iz lesa – zdravo bivanje ob nizki porabi energije

Nizkoenergijske montažne hiše iz lesa upoštevajo zahteve po varčevanju z energijo in zmanjševanju izpustov CO2 v ozračje, zato sodijo med energetsko varčne hiše, obenem pa predstavljajo eno najbolj zdravih okolij za bivanje. Pri gradnji se namreč uporabljajo naravni, ekološko neoporečni materiali, ki vzdržujejo zdravo klimo in blagodejno vplivajo na naše zdravje in počutje. Les je trajen in prilagodljiv material, obenem pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Predvsem pa je les živ material, ki dobro diha ter v notranjosti tako zagotavlja kakovosten, primerno vlažen in čist zrak. 

Nizkoenergijske montažne lesene hiše

Gradnja hiše iz lesa je hitra in varčna, zagotavlja trajnost objekta, najboljšo toplotno izolacijo in energetsko varčnost, hkrati pa ne obremenjuje narave. Nizkoenergijske lesene montažne hiše so tudi požarno in potresno varne, ob rednem vzdrževanju pa njihova življenjska doba znaša tudi več kot 100 let.
Po zaslugi številnih odličnih lastnosti lesa je lesena montažna hiša postala hiša prihodnosti, ki je prilagojena tako okolju kot potrebam in željam uporabnikov.

Gradnja lesene hiše v dveh izvedbah: na ključ in po fazah

Z gradnjo nizkoenergijske montažne hiše iz lesa lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, hkrati pa privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje svojega doma. V primerjavi s klasično gradnjo prinaša lesena gradnja kar nekaj prednosti: za gradnjo lesene hiše potrebujemo precej manj energije, energetsko varčna hiša je postavljena hitreje, prihranimo pa tudi prostor. Ob enaki bivalni površini ima namreč hiša iz lesa do 10 % manjše zunanje mere kot klasično grajena stavba.
Gradnja lesene montažne hiše lahko poteka po vaših idejnih načrtih, če jih nimate, pa se lahko odločite za gradnjo po naših že obstoječih načrtih. Na voljo sta dve izvedbeni možnosti. Prva je namenjena tistim, ki bi se radi čim hitreje vselili v svojo sanjsko leseno hišo. Gre za gradnjo nizkoenergijske montažne hiše na ključ. Drugo možnost, gradnjo po fazah, pa priporočamo vsem, ki imajo nekaj znanja, predvsem pa voljo do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma. Tudi tem, nekoliko bolj potrpežljivim, pa ne bo treba dolgo čakati. Gradnja nizkoenergijske hiše iz lesa je namreč razmeroma kratka, saj se boste vanjo lahko vselili že v približno petih mesecih po pridobitvi gradbenega dovoljenja.