Preberite tudi:

Varčne hiše | Nizkoenergijske hiše in brunarice

Varčne hiše iz lesa, oziroma brun so cenovno ugodnejše kot klasični, zidani objekti, vendar pa je pri njihovem projektiranju potrebno več pazljivosti, natančnosti in znanja. Tako v svetu kot pri nas postaja vedno bolj jasno, da je zahteva po zmanjšanju porabe energije utemeljena, če ne nujna – ne le zaradi nižjih stroškov za uporabnika, temveč tudi zaradi skrbi za okolje.

Varčne hiše so odličen primer, kako znižati stroške in hkrati čim manj onesnaževati okolje tako z bivanjem, kot s samo gradnjo. V podjetju LogHOUSE d. o. o., lahko izbirate med različnimi tipskimi modeli, na voljo so tudi čudovite brunarice in bungalovi, če pa med njimi ne najdete takšne, ki bi bila za vaše potrebe in želje primerna, pa jo lahko izdelamo popolnoma po vašem načrtu. Najbolj udobna in najhitrejša možnost, je izdelava nizkoenergijske hiše na ključ, pri kateri bomo mi poskrbeli za vsa dela in izvedbe. Vselitev vanjo bo mogoča približno v šestih mesecih, od takrat, ko bomo na delovišče dostavili prve konstrukcijske elemente.

Varčne hiše

V primeru, da želite za določena obrtniška dela pripeljati svoje izvajalce, izberite fazo gradnje, ki smo jo poimenovali Standard. Naše podjetje bo poskrbelo za izvedbo lesenega dela, ostalo pa bomo prepustili vam. Na voljo pa imate tudi gradbeno fazo Konstrukcija, pri kateri izdelamo vse konstrukcijske elemente skupaj z okni in vhodnimi vrati, energetsko varčna hiša pa je pripravljena za nadaljnjo zunanjo in notranjo izdelavo in prekrivanje.

Prednosti nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijske hiše (iz desk ali brunarice), so izdelane iz visokokvalitetnih materialov na tak način, da za vzdrževanje in ogrevanje porabijo čim manj energije. Torej zagotavljajo udobno bivanje, saj nudijo optimalno raven vlage, primerno temperaturo, kakovost zraka, svetlobo… Samo za primerjavo: povprečna, trideset let stara zidana hiša, porabi na leto do 25 litrov kurilnega olja na kvadratni meter. Energetsko varčna hiše ga porabij nekje do 2,5 litra, pasivna pa manj kot liter in pol. Kot smo omenili, so podatki navedeni le za primerjavo, saj so sistemi ogrevanja in ohlajanja pasivne in nizkoenergijske hiše usmerjeni k obnovljivim virom – fotovoltaika, toplotne črpalke, lesna biomasa, vetrna energija…

Večji del objekta iz desk, ali brunarice, je izdelan iz lesa, ki je naravni material, zato diha, je ekološko neoporečen, obenem pa trden, potresno stabilen, trajen in zanesljiv. V primerjavi z drugimi zgradbami, so nizkoenergijske hiše (tudi s stališča gradnje) bolj varčne, saj je lahko lesena gradnja občutno krajša, površina gradbišča je manjša in bolj urejena kot pri klasični gradnji, poleg tega pa klasična stanovanja ob enakih zunanjih merah nudijo kar 10 odstotkov manj bivalne površine.

Energetsko varčna hiša

Energetsko varčna hiša pa je seveda ekonomična tudi dolgoročno – ker je les odličen toplotni in zvočni izolator, je poraba energije za ogrevanje minimalna. Oglejte si našo ponudbo in nas pokličite. Ekološka gradnja je gradnja prihodnosti.

Energetsko varčna hiša – klasična ali moderna, izbira je vaša

Za lesene objekte pogosto velja napačna predstava, da gre za objekte klasičnih oblik, ki sodijo v neko vaško ali gorsko okolje, medtem ko so v mestih videti nenavadno. Vendar to niti najmanj ne drži. Premišljeno izdelani objekti, ki so dobro načrtovani, ob sodelovanju izvajalca in naročnika, lahko postanejo prava paša za oči. So tudi sodobnega videza – omejitev pravzaprav ni.

Kombinacija moderne oblike in ekološko neoporečnih materialov je čudovit primer združevanja tradicionalnega in sodobnega – tako po estetski kot po tehnološki plati. Hkrati pa leseni objekti izdelani iz desk in brunarice, kljub sodobnemu videzu nudijo vse prednosti lesa – posebno prijetno klimo, potresno in požarno varnost, trajnost in prijaznost do okolja.

Če imate željo živeti v takšnem domu in razmišljate o nakupu, si oglejte našo spletno stran, kjer boste našli različne variante in mnoge informacije, ki vam bodo olajšale izbiro. Preberite si tehnične podatke, oglejte si fotografije najrazličnejših izvedb in nas pokličite. Radi vam bomo svetovali in vam pomagali do prave odločitve.