Brunarice – lesene hiše predstavljajo enega najbolj zdravih načinov bivanja

Lesene brunarice LogHouseVse več ljudi se danes zaveda, da lesena hiša oziroma brunarica zagotavlja enega najbolj zdravih načinov bivanja. Naravni ekološki materiali vzdržujejo zdravo klimo in vplivajo tako na fizično zdravje kot tudi na psihično počutje posameznika. Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon in življenjsko energijo, kar je pri današnjem tempu življenja še kako pomembno.
Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Velike lesne površine delujejo kot filtri in zagotavljajo kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje pa preprečuje razvoj različnih bakterij in plesni, ki bi se sicer razvile na vlažnih površinah.
Skupaj z ostalimi, skrbno izbranimi naravnimi materiali je izdelava lesene hiše ali brunarice energijsko varčna, njena gradnja pa ne obremenjuje narave. Uporaba ekološko neoporečnih materialov in krajši čas gradnje so lahko vzrok, da so cene lesenih hiš ali brunaric v primerjavi z zidanimi ali montažnimi hišami nižje.

 

Izdelava lesene brunarice popolnoma prilagojena naročniku

Lesene hiše in brunarice Loghouse so izdelane iz kakovostne slovenske smreke, ki odgovarja vsem pridpisanim gradbenim zahtevam. Skrbno izbran suh les je predpogoj za stabilno konstrukcijo. Lesena gradnja je popolnoma prilagojena posamezniku, torej vašim željam in načrtom. Če načrta nimate, si lahko v naši ponudbi ogledate že obstoječe. Tistim z nekaj znanja in volje do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma ponujamo možnost postavitve bivalne brunarice v fazi konstrukcije, za tiste, ki jim je dan prekratek, pa je na voljo izdelava hiše iz lesa na ključ.

Vaša brunarica bo privlačna na pogled, zdrava za bivanje in narejena z mislijo na prihodnje rodove.

 

Na oblikovanje cene vplivajo oblika, materiali in način gradnje

Če ceno lesene gradnje primerjamo z zidano ali montažno gradnjo, ugotovimo, da je primerljiva. Če upoštevamo kakovost lesenih hiš, pa je v nekaterih primerih lahko celo nižja. Gre predvsem za detajle, bolj kakovostne materiale ter za nizko porabo energije. Lesena hiša je namreč energetsko varčna hiša. Občuten prihranek energije zagotavljajo skrbno izbrani materiali. Ker je gradnja lesenih hiš hitra, prihranimo tako pri denarju kot pri času.

Na končni izračun cene lesenih brunaric in hiš vplivajo predvsem oblika hiše, uporaba materialov in gradbena faza. Lesene brunarice si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer vam je na ogled tudi cenik.