Brunarice za zdrav način življenja

Vse več ljudi se danes zaveda, da leseni bivalni prostori zagotavljajo enega najbolj zdravih načinov bivanja. Naravni ekološki materiali vzdržujejo zdravo klimo in vplivajo tako na fizično zdravje kot tudi na psihično počutje posameznika. Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon in življenjsko energijo, kar je pri današnjem tempu življenja še kako pomembno.

 

Smrekov les za brunarice


Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Velike lesne površine delujejo kot filtri in zagotavljajo kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje pa preprečuje razvoj različnih bakterij in plesni, ki bi se sicer razvile na vlažnih površinah.


Skupaj z ostalimi, skrbno izbranimi naravnimi materiali je izdelava lesene hiše ali brunarice energijsko varčna, njena gradnja pa ne obremenjuje narave. Uporaba ekološko neoporečnih materialov in krajši čas gradnje so lahko vzrok, da so cene lesenih hiš ali brunaric v primerjavi z zidanimi ali montažnimi hišami nižje.

 

Izdelava lesene brunarice popolnoma prilagojena naročniku

Bivalna brunaricaLesene hiše in brunarice Loghouse so izdelane iz kakovostne slovenske smreke, ki odgovarja vsem pridpisanim gradbenim zahtevam. Skrbno izbran in obdelan suh les je predpogoj za stabilno konstrukcijo. Lesena gradnja je popolnoma prilagojena posamezniku, torej vašim željam in načrtom. Če načrta nimate, si lahko v naši ponudbi ogledate že obstoječe tipske načrte. Tistim z nekaj znanja in volje do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma ponujamo možnost postavitve bivalne brunarice v fazi konstrukcije, za tiste, ki si želijo direktne vselitve, pa je na voljo izdelava hiše iz lesa na ključ. Hiša na ključ je možnost, ki je pripravljena na vselitev v približno 6 mesecih od začetka dela na sami lokaciji. V tem primeru na podlagi predhodnih dogovorov z vami pripravimo objekt v katerega se lahko samo še vselite.

 

Vaša brunarica bo privlačna na pogled, zdrava za bivanje in narejena z mislijo na prihodnje rodove.

 

Sistemi izolacije

Pred naročilom brunarice oziroma lesene hiše je potrebno razmisliti o sami namembnosti tega objekta. Jo boste uporabljali kot bivališče ali morda samo kot dodatek že obstoječi hiši? Ko se odločite za njen namen se pogovorimo o sami izolaciji brunarice, ki je odvisna od vaših namer z objektov. Za ustvarjanje bivalnih razmer je potrebno brunarico izolirati. V našem podjetju nudimo 2 načina izolacije: notranjo in zunanjo.

Hiše z notranjo izolacijo ima za zunanjo steno brune, ki so osnovni konstrukcijski element, hkrati pa tudi zunanji fasadni sloj. Na notranji strani so dodatno izolirane, sloj izolacije pa je odvisen od vaših želja.

Za hiše z zunanjo izolacijo je značilno, da so bruna vidna v večjem delu notranjosti, zunanje stene pa so izoliranje iz zunanje strani in so izdelane kot lesena fasada ali zaključene s klasičnim ometom.  

Notranja izolacija brunariceZunanja izolacija hiše

 

 

Kaj pa cena?

Če ceno lesene gradnje primerjamo z zidano ali montažno gradnjo, ugotovimo, da je primerljiva. Če upoštevamo kakovost lesenih hiš, pa je v nekaterih primerih lahko celo nižja. Gre predvsem za detajle, bolj kakovostne materiale ter za nizko porabo energije. Lesena hiša je namreč energetsko varčna hiša. Občuten prihranek energije zagotavljajo skrbno izbrani materiali. Ker je gradnja lesenih hiš hitra, prihranimo tako pri denarju kot pri času.

 

Na končni izračun cene lesenih brunaric in hiš vplivajo predvsem oblika hiše, uporaba materialov in gradbena faza.