Vrtne hiše – lesene hiške namenjene shranjevanju orodja in opreme

Lesene vrtne hišeV podjetju LogHOUSE iz kakovostnega smrekovega lesa izdelujemo lesene hiše vseh vrst: masivne stanovanjske hiše, brunarice, bungalove ter vrtne hiše in paviljone. Vrtne hiše iz lesa se bodo popolnoma zlile z vašim vrtom in rastlinjem v njem in ga tako še bolj povezale z naravo.
Vrtna hiška, uta ali lopa so največkrat namenjene shranjevanju orodja, ki ga potrebujemo za urejanje vrta in okolice doma. V njih svoje mesto pogosto najdejo tudi kolo in drugi športni pripomočki. Prostor ob hiški, ki smo ga nadkrili, pa lahko postane prijeten kotiček za druženje s prijatelji ter za otroško igro. Odločite se lahko za večjo vrtno hišo, v kateri bosta dnevni prostor in mala kuhinja, prostor za orodje pa bo nameščen v zadnjem delu, iz katerega se pride naravnost na vrt. Zlasti ob bazenih pa postavljamo male lesene vrtne hiše ali ute, ki jih lahko uporabimo za preoblačenje.

Simpatični in estetsko dovršeni vrtni paviljoni bodo vaš vrt polepšali in popestrili. Konstrukcija paviljona je izdelana iz nosilnih stebrov in strešne konstrukcije, lepši videz pa jim dajejo ojačani vogali z lesenimi mrežami. V podjetju LogHOUSE sta na voljo 4- in 6-kotni vrtni paviljon. Takšna vrtna hiška je v obeh primerih lahko odprtega tipa, 6-kotni vrtni paviljon pa je lahko tudi zaprtega tipa. V njem je dovolj prostora tudi za postavitev mize in klopi.

 

Hitra in enostavna izdelava lesenih vrtnih hiš

Gradnja vrtne hiše je hitra in enostavna, s pomočjo navodil jo boste lahko postavili kar sami. Vse lesene vrtne hiše postavimo na ravno tlakovano podlago, točkovne temelje ali betonsko ploščo. Pri tem njihov spodnji del in dno zaščitimo z nepremočljivo gradbeno lepenko, da v notranjost ne prihaja vlaga. Na voljo so vrtne hiše različnih dimenzij, in sicer velikosti od 2x2 do 3,5x3,5 metra. Vrtna hiša je izdelana iz ravnih brun, ki so na vogalih spojene s križno vogalno vezjo. Strešna konstrukcija je izdelana iz strešnih leg in ladijskega poda. Naklon strehe je 16°. Izbirate lahko med enokrilnimi in dvokrilnimi vrati.

Vsaka vrtna hiška lahko vključuje tudi:

  • nadstrešek dolžine 1,5 metra;
  • teraso dolžine 1,5 metra (pod terase in ograja) ter
  • prizidek (lopo za orodje) različnih dimenzij.

 

Naj za vedno lepo urejen in pospravljen vrt poskrbijo lesene vrtne lope in vrtne hišice podjetja LogHOUSE.