Preberite tudi:

Energijsko varčna hiša zaradi nizkih stroškov kurjave

Energijsko varčna lesena hiša je v današnjem času vse bolj zaželena. Ne le zato, ker v medijih ves čas poslušamo, da so energenti omejeni in da bo nafte zmanjkalo že v kakšnih petih desetletjih, ampak tudi zato, ker je cena kurjave in sploh vse energije dandanes visoka. V primerjavi s cenami izpred dvajsetih let je energija danes res izredno draga. Energijsko varčna hiša je tako izbor pametnih novograditeljev. Če si postavimo energijsko varčno hišo, pa pomagamo tudi okolju, saj se odločimo za pasivno gradnjo. Izraz pasivna gradnja pravzaprav pomeni, da je hiša glede na okolje pasivna, saj potrebuje le minimalne vložke. Za razliko od »aktivnih« hiš, ki potrebujejo veliko energije iz okolja, je pasivna gradnja nezahtevna, zato okolje le minimalno obremenjuje. Nizkoenergijska hiša je vsekakor zapoved, če ste ekološko osveščeni in vam ni vseeno, kakšen svet boste zapustili zanamcem. Če vam veliko pomeni tudi udobje bivanja, vam priporočamo, da si omislite varčno leseno hišo. Že dolgo namreč ne velja več prepričanje, da so lesene hiše zastarele in da je smiselna kvečjemu lesena vrtna hiša . Les je naraven material, ki je visoko izolativen, tako da hiša iz lesa z relativno majhnim vložkom postane nizkoenergijska hiša.

Pasivna energijsko varčna hiša

Energijsko varčna hiša za nizke obratovalne stroške

V času visoke cene energentov je pametna odločitev, če se odločimo za pasivno gradnjo. Nekoliko večja investicija v energijsko varčno hišo se bo v prihodnosti obrestovala z nizkimi stroški hlajenja in ogrevanja nizkoenergijske hiše.

Nizkoenergijska hiša vam bo omogočila varnost v prihodnosti

V času, ko mediji svarijo pred novimi gospodarskimi krizami, je odločitev za energijsko varčno hišo odločitev za varnost. Če se odločite za pasivno gradnjo, kot je denimo varčna lesena hiša, boste namreč v primeru visokih podražitev energentov, ki bi jih lahko povzročila gospodarska kriza, bistveno bolj varni: nizkoenergijske hiše porabijo zelo malo energije, zato vas bi astronomsko visoke cene energentov manj prizadele kot bi večino drugih.