Preberite tudi:

Vrtne hiše – lesene hiške namenjene shranjevanju orodja in opreme

V podjetju LogHOUSE iz kakovostnega smrekovega lesa izdelujemo lesene hiše vseh vrst: masivne stanovanjske hiše, brunarice, bungalove ter vrtne hiše in paviljone, dodane elemente, katere uporabljamo poleg lesa, pa nabavljamo od priznanih proizvajalcev, ki jamčijo za kvaliteto. Vrtne hiše iz lesa so videti čudovito in se popolnoma zlijejo z vrtovi in dvorišči ter rastlinjem v njem ter jih tako oplemenitijo in še bolj povežejo z naravo.

Vrtne lope, ute ali hiške so največkrat namenjene shranjevanju orodja in vrtnih strojev, potrebnih za urejanje vrta in okolice doma. V njih svoje mesto pogosto najdejo tudi kolo in drugi športni pripomočki, otroške igrače, zemlja in posode za presajanje cvetja ter drugi predmeti, brez katerih pogosto ne gre v stanovanju pa nimajo kaj početi. Zaradi boljše organizacije, je v vrtnih lopah priporočljivo namestiti razne police, poličke in obešala ter predmete shraniti po sistemu, ki vam bo vedno omogočil takojšen dostop do tistega kar potrebujete. Le tako boste brez premetavanja našli vse potrebno, vaša lesena vrtna hiša pa ne bo postala odlagališče krame.

Prostor ob hiški, ki je lahko nadkrit, večinoma postane prijeten kotiček za druženje s prijatelji ter idealno mesto za otroško igro. Ta vam bo nudil senco ali pa vas zaščitil pred poletnim dežjem. Odločite se lahko za večji model lesene vrtne hiše in si v njej organizirate dnevni prostor in malo, priročno kuhinjo ter jo uporabljate kot vikend. Prostor za orodje se postavi v njenem zadnjem delu, izdelan kot prizidek iz katerega se pride naravnost na vrt. Tako boste navadno leseno vrtno lopo spremenili v multifunkcionalno leseno vrtno hišo, v kateri boste zagotovo preživeli veliko prostih trenutkov, orodje pa bo kljub temu organizirano in lepo zloženo v prizidku. Da boste v njej lahko preživljali tudi hladnejše dni, vam lahko vgradimo različne vrste izolacij, enako kot to izvedemo pri stanovanjskih hišah, zunanje stene pa preoblečemo v fasadno oblogo po vaši želji.
Zlasti ob bazenih pa postavljamo male lesene vrtne hiše ali ute, ki služijo kot prostor za preoblačenje, poleg tega pa okolico še estetsko dopolnijo. Simpatičen in lično dovršeni vrtni paviljon bo vaš vrt polepšal in popestril ter zaključil njegovo podobo.
Konstrukcija paviljona je izdelana iz nosilnih stebrov in strešne konstrukcije, lepši videz pa jim dajejo ojačeni vogali z lesenimi mrežami. V podjetju LogHOUSE sta na voljo dve izvedbi: štiri in šestkotni vrtni paviljon, ki nudi zavetje in služi kot dekoracija okolice hiše. Takšna vrtna hiška je v obeh primerih lahko odprtega, šestkotni vrtni paviljon pa je lahko tudi zaprtega tipa. V njem je dovolj prostora za postavitev mize in klopi, kjer boste lahko posedeli ob kavi in igrali karte z družino.

Lične vrtne hiške v mnogih izvedbah

Hitra in enostavna izdelava lesenih vrtnih hiš

Gradnja vrtne hiše je hitra in enostavna, s pomočjo navodil jo boste lahko postavili kar sami. Seveda pa to ne pomeni, da je na željo ne postavimo mi. Če je podlaga pripravljena, je lahko postavitev lesene vrtne lope gotova v enem samem dnevu in jo lahko naslednji dan že začnete koristiti. Vse lesene vrtne hiše postavimo na ravno, tlakovano podlago, točkovne temelje ali betonsko ploščo, od kvalitetno pripravljene podlage, pa je v precejšnji meri odvisna postavitev vrtne lope. Ta mora biti brezpogojno ravna. Če podlaga ni izdelana dobro, se lahko pri montaži pojavijo težave. Pri postavljanju vrtne lope, njen spodnji del in dno zaščitimo z nepremočljivo gradbeno lepenko, da v notranjost ne prihaja vlaga, katera je predpogoj za rast plesni, ki les počasi in vztrajno uničuje. V notranjosti so tla prekrita z ladijskim podom, kar ustvari prijetno vzdušje za bivanje.
Na voljo so vrtne hiše različnih dimenzij, in sicer velikosti od 2 x 2 do 3,5 x 3,5 metra. Vrtna hiša je izdelana iz ravnih brun, ki so na vogalih spojene s križno vogalno vezjo. Strešna konstrukcija je izdelana iz strešnih leg in ladijskega poda. Naklon strehe je 16°. Izbirate lahko med enokrilnimi in dvokrilnimi vrati. Za prekritje so priporočljive lahke kritine, zato najpogosteje uporabljamo pločevinaste ali kritine iz umetnih mas.

Očarljive vrtne hiške s teraso

Vsaka vrtna hiška lahko vključuje tudi:
• nadstrešek dolžine 1,5 metra;
• teraso dolžine 1,5 metra (pod terase in ograja) ter
• prizidek (lopo za orodje) različnih dimenzij.

Naj za lepo urejen in pospravljen vrt poskrbijo lesene vrtne lope in vrtne hišice podjetja LogHOUSE, ki vas bodo vedno navduševale in vam nudile prostor za sprostitev po napornih dneh.

Poleg vrtnih lop si oglejte še našo ostalo ponudbo

Med lesene vrtne hiše lahko štejemo tudi bungalove, ki so še dodatno izpopolnjeni in prilagojeni za bivanje, saj so večji in višji. Mogoče jih je podkletiti in na podstrešju urediti spalni prostor, priporočljivo pa jih je izolirati z zunanjo izolacijo. Izbirate lahko med dvema tipoma (A,DEF) v različnih velikostih.
Naša ponudba je velika in med mnogimi modeli bo vsakdo zagotovo našel kakovostno leseno vrtno lopo oz. hišo zase. Pokličite nas če imate dodatna vprašanja, saj vam bomo radi svetovali in vas usmerili k najboljši odločitvi.

Vrtna hiška z ličnimi detajli