Preberite tudi:

Nizkoenergijske lesene hiše

Trendi gradnje hiš danes vse bolj narekujejo gradnjo ekološko sprejemljivih objektov, ki upoštevajo zahteve po varčevanju z energijo in zmanjševanju izpustov CO2 v ozračje. Takšne nizkoenergijske hiše so tudi montažne lesene hiše. Les velja za najbolj zdrav naravni material, ki ga lahko po končani življenjski dobi vrnemo v naravni krogotok. Odlikujejo ga številne pozitivne biološke in gradbeno-fizikalne lastnosti. Zanj so značilne odlične izolativne lastnosti in nizka toplotna prevodnost. V primerjavi z betonom je les kar 10-krat boljši izolator. Zaradi svoje celične sestave dobro diha in tako zagotavlja kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje pa je ključnega pomena za preprečevanje razvoja različnih bakterij in plesni, ki se razvijejo na vlažnih površinah.

Gradnja lesenih hiš vseh vrst je osrednja dejavnost podjetja LogHOUSE. S ponosom nadaljujemo tradicijo gradnje varčne lesene hiše iz skrbno izbranih naravnih materialov,  ki vam bo zagotovila občuten prihranek energije. Energijsko varčna hiša iz lesa bo ob rednem vzdrževanju doživela tudi več kot 100 let.

Nizkoenergijska lesena hiša

Gradnja varčne lesene hiše odvisna od želja in potreb posameznika

Nizkoenergijske lesene hiše so prilagojene tako okolju kot potrebam in željam uporabnikov. Gradnja varčne lesene hiše lahko poteka po vaših idejnih načrtih, lahko pa se odločite za gradnjo nizkoenergijske lesene hiše po že obstoječih načrtih. Tudi sama izvedba gradnje je odvisna od vas. Energijsko varčna hiša na ključ je namenjena vsem, ki bi se radi čim hitreje vselili v svojo sanjsko leseno hišo. Gradnjo varčne hiše po fazah pa priporočamo tistim z nekaj znanja in volje do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma.

V primerjavi s klasično gradnjo je za izdelavo vseh elementov nizkoenergijske lesene hiše potrebne precej manj energije, prav tako je energijsko varčna lesena hiša postavljena hitreje. Pri gradnji varčne lesene hiše privarčujemo tudi s prostorom – ob enaki bivalni površini ima energijsko varčna hiša iz lesa do 10 % manjše zunanje mere kot klasično grajena stavba.

Z gradnjo nizkoenergijske hiše lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov ter hkrati privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje svojega doma.

Odločite se za čisto okolje in zdravje prihodnjih generacij. Odločite se za nizkoenergijske lesene hiše LogHOUSE.