Lesene hiše, brunarice in bungalovi - Loghouse d.o.o.

V podjetju LogHOUSE d.o.o. smo ponosni, da lahko nadaljujemo s tradicijo gradnje lesenih hiš. Da je masivna lesena hiša – brunarica eden najbolj zdravih načinov bivanja, se pravzaprav zaveda vedno več ljudi. Lesena hiša je hiša za dušo; S sestavljanjem bruna na bruno zraste brunarica – dom, ki nudi varno in toplo zavetje večim generacijam. Lesena hiša diha; Vsaka lesena hiša LogHOUSE ima svojo zgodbo, ki jo začrtate sami in vsaka hiša ima svoj karakter, ki pa se oblikuje šele takrat, ko prestopite prag hiše.

 

Masivne lesene hiše, brunarice in bungalovi

Lesena masivna hiša je v celoti ali v večjem delu površin pokrita z lesom. Vonj lesa daje poseben občutek domačnosti. Za poživitev notranjosti lahko lesene obloge kombiniramo tudi z mavčnimi ploščami.


Tako lesene hiše  brunarice in bungalovi so energijsko varčne hiše. S skrbno izbranimi materiali vam zagotavljamo občuten prihranek energije.

Lesene hiše brunarice  predstavljajo odlično izbiro za tiste, ki si želijo energijsko varčno bivalno okolje. S skrbno izbranimi materiali in inovativnimi pristopi gradnje zagotavljamo, da boste uživali v občutnem prihranku energije in zdravem bivanju. 

Pri gradnji lesene brunarice vam zagotavljamo vrhunsko kakovost materialov in strokovno izvedbo, kar omogoča dolgotrajno energetsko učinkovitost vašega doma. Skupaj z naravnimi lepotami lesa boste uživali v udobnem in trajnostnem bivalnem okolju.

 

Deset razlogov, zakaj izberemo les

1. Les diha
Njegove fizikalne lastnosti mu omogočajo, da lahko sprejme odvečno vlago v prostoru in jo sprošča, ko je to potrebno. Tako po naravni poti zagotavlja zdravo klimo v bivalnem prostoru.

2. Les je trajen
Ob primernem vzdrževanju preživi več generacij. Tudi v Sloveniji so lesene hiše stare več sto let, kar je dokaz visoke kakovosti in trajnosti lesene gradnje.

3. Les je prilagodljiv
Zaradi njegovih naravnih gradbenih lastnosti zlahka sledimo vašim željam. Arhitekturne rešitve prilagodimo okolju in vašim potrebam.

4. Les je živ
To lastnost ohrani tudi kot gradbeni material, zato potrebuje natančno in strokovno obdelavo. Z dolgoletnimi izkušnjami smo razvili proizvodne postopke, ki omogočajo kar najboljšo pripravo lesa za gradnjo. Les iz zimske sečnje doseže v kombinaciji naravnega in umetnega sušenja vrhunsko kakovost.

5. Les je odličen toplotni in zvočni izolator
Zaradi porozne strukture se pri nizkih temperaturah ne ohladi toliko kot drugi gradbeni materiali, zato za ogrevanje potrebujemo bistveno manj energije kot pri klasično grajeni hiši. Enako se obnaša pri visokih temperaturah. Na sončni pripeki je les prijetno topel, medtem ko se opeka, kamen ali kovine razbelijo.

6. Les je trden in zanesljiv gradbeni material
Les lahko svoje lastnosti ohranja le v podobnem podnebju kot je tisto, v katerem je zrastlo drevo. Zato ima avtohtona smreka iz izbranih rastišč slovenskih gozdov občutno prednost pred lesom, ki prihaja iz tujih rastišč.

7. Les je ekonomičen gradbeni material
Čas, ki ga zahteva gradnja lesene hiše, je bistveno krajši od klasične gradnje, obenem pa je površina gradbišča občutno manjša. Gradbišče je tiho, čisto in urejeno, primerno tudi za urbana naselja, ker je nemoteče za okolico. Očitna prednost pred klasično gradnjo je v boljši izrabi prostora. Ob enakih zunanjih merah objekta nudi lesena gradnja do 10% več bivalne površine.

8. Les je varen
Protipotresna varnost masivne lesene hiše je izredno visoka. Smrekova bruna so v vogalih spojena s križno vezjo, ki se preverjeno najbolje upira horizontalnim obremenitvam potresa in vetra. Zato je uporaba križne vezi priporočljiva pri vseh masivnih lesenih gradnjah, tako na potresno aktivnih področjih, kot na vetru izpostavljenih legah.

9. Les deluje samozaščitno
Pri gorenju ustvarja na svoji površini zoglenelo plast, zato pozneje popusti. Čeprav je les gorljiv gradbeni material, je v primerjavi z betonom in jeklom varnejši, saj prenese večje požarne obremenitve.

10. Les je ekološki gradbeni material
Les se elektrostatično ne nabije, zato prašnih delcev ne vzpodbuja h gibanju. Lesene masivne hiše so zaradi tega bistveno manj prašne. Les je obnovljiva surovina, ki nima škodljivih vplivov na človeka in njegovo okolje.